Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2023 11:00 881 Marime text
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei . Sursa foto: Facebook Horia Teodorescu 
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

Data de 14 noiembrie reprezintă un moment deosebit de important pentru istoria noastră, a românilor, în general, dar în special a dobrogenilor: ne amintește de momentul istoric al revenirii Dobrogei la Patria Mamă după Războiul de Independență dintre 1877 – 1878.

La acea vreme, principele Carol I lansa «Proclamația către Dobrogeni» prin care încuraja armonia dintre etnii:  «Locuitori de orice naţionalitate şi religie, Dobrogea - vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân - de astăzi, face parte din România».
La 145 de ani de la «Proclamația către Dobrogeni», dorința personalităților istorice marcante rămâne o realitate: armonia  în care trăiesc etniile din această zonă a țării este modul în care Dobrogea se conformează, în continuare, tuturor idealurilor asumate pe final de secol XIX.  

Dobrogea va rămâne un model de conviețuire etnică, un reper în ceea ce privește toleranța și acceptarea aproapelui, un exemplu de valorizare a tuturor tradițiilor specifice fiecărei comunități etnice în parte.

Suntem mândri să fim tulceni, suntem mândri să fim dobrogeni, suntem mândri să fim români!
 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
 
Președintele Consiliului Județean Tulcea,
Horia TEODORESCU


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari