Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Dr. Gina Ghiață, șef Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2023 17:00 1340 Marime text
 
 
                                                


 
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Dr. Gina Ghiață, șef Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

În urmă cu 145 de ani, Dobrogea a intrat sub autoritate şi administraţie românească. Acest eveniment istoric, desfășurat la 14 noiembrie 1878, a fost o treaptă importantă în procesul de formare a statului național român unitar, după unirea Principatelor Române.

Numeroase documente de arhivă: tratate internaționale, corespondență diplomatică, documente privind istoria Dobrogei din fonduri ale unor personalități, multe alte acte oficiale, reflectă procesul istoric și politic al perioadei, spre o integrare deplină, politică, economică şi socială a regiunii dintre Dunăre şi Marea Neagră în statul român.

Acest moment al istoriei noastre moderne, îl celebrăm astăzi cu respect deosebit pentru curajul şi dăruirea de sine a românilor în Războiul de Independenţă, care au făcut posibilă unirea Dobrogei cu România.

La mulți ani, Dobrogea!
Împ. Șef Serviciu

Dr. Gina Ghiață

                                                                                                                                                                                            
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari