Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Dr. Dorel Paraschiv, responsabil științific al șantierelor arheologice Orgame / Argamum - Jurilovca și (L)Ibida - Slava Rusă, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2023 16:24 1489 Marime text


Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mama, dr. Dorel Paraschiv, responsabil științific al șantierelor arheologice Orgame / Argamum - Jurilovca și (L)Ibida - Slava Rusă, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:


Prin integrarea Dobrogei în statul român, clasa politică din urmă cu un secol și jumătate a reușit să fie la înălțimea momentului. În câteva decenii, regiunea a devenit un „model de succes” din punct de vedere economic, social și cultural. Autoritățile s-au implicat în mod special și în dezvoltarea arheologiei, prin finanțarea șantierelor, a cartării siturilor și înființarea de muzee.

Interesul în domeniul culturii din perioada antebelică ar trebui să ghideze și actualele autorități centrale și locale. Exemplele de bune practici nu trebuie căutate prea mult pe plan internațional; acestea se pot vedea la toți vecinii noștri.

La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, români!

Dr. Dorel Paraschiv,
Institutul de Cerceări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea,
responsabil științific al șantierelor arheologice Orgame / Argamum – Jurilovca și (L)Ibida – Slava Rusă


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:  

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului


#sărbătoreșteDobrogea
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari