Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Daniela Vlădescu, manager al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

17 Nov, 2023 17:00 1775 Marime text
Daniela Vlădescu, manager al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Daniela Vlădescu, manager al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

DOBROGEA
Pe vremea Domnitorului Mircea cel Bătrân, în perioada 1388-1416, DOBROGEA este alipită Țării Românești, pentru prima oară, dar pentru o scurtă perioada de timp.
Se împlinesc 145 de ani de când România a devenit mai bogată și mai reprezentativă, odată cu anexarea DOBROGEI în urma Războiului de Independență, încheiat în 1878.
DOBROGEA înseamnă bogăție, cultură și istorie milenară, model de conviețuire a unei multitudini de etnii și, mai cu seamă, frumusețe.
Este foarte greu să nu iubești acest ținut, chiar dacă originile îți sunt în alte zone ale țării.
Este foarte greu să nu te miri că, în loc să se sfădească pe motive culturale și de tradiție, cele aproximativ 18 etnii conlocuitoare trăiesc în pace, împărtășindu-și crezul, talentul și speranțele.
DOBROGEA merită respectul cuvenit pentru tot ce are valoros, merită să te lupți să fie ocrotită asemenea tuturor celorlalte regiuni ale țării și merită să o onorezi prin muncă și onoare.
Eu asta îi doresc DOBROGEI în zi aniversară și îi urez LA MULȚI ANI! întru PACE și PRIETENIE.
 
 
Daniela Vlădescu
Manager al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari