Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

15 Nov, 2023 11:37 1181 Marime text

 
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este parte a Dobrogei nu doar prin apartenența fizică la acest minunat tărâm românesc, ci și prin valențele istorice ale unei legături profunde care răzbate de dincolo de cei 145 de ani pe care îi sărbătorim anul acesta pe data de 14 noiembrie. Instituția noastră poartă numele marelui voievod și domn Mircea, care a stăpânit și domnit „peste toată ţara Ungrovlahiei şi a părţilor de peste munţi, încă şi către părţile tătăreşti şi Amlaşului şi Făgăraşului herţeg (…) încă şi până la Marea cea Mare”. Purtăm, așadar, cu noi, peste mări și țări, în fiecare misiune pe care o avem de îndeplinit, mândria de a fi nu doar mesagerii învățământului românesc de marină, cu o experiență de 151 de ani pe care îi vom sărbători la data de 17 noiembrie, ci și mesagerii unui colț de țară demn de trecutul său și mândru de oamenii care l-au locuit și apărat în decursul istoriei.

Astăzi, pe lângă tradiționala urare „La mulți ani, Dobrogea!”, transmitem tuturor celor care iubesc acest tărâm îndemnul nostru de a-l respecta și prețui în continuare, așa cum au făcut-o înaintașii noștri, conștienți fiind nu doar de bogăția culturală a spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră, ci și de importanța sa economică, politică și strategică.

Comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”
Contraamiral de flotilă
Conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA

 

Sursa foto: Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Citește și:  

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului


#sărbătoreșteDobrogea 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari