Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Comandor (dr) Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2023 16:28 1394 Marime text


Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, comandor (dr) Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

Așezată la răscrucea principalelor drumuri care traversează Europa, legând-o strâns de alte zone geografice, Dobrogea a avut în toată existența sa o soartă aparte în istoria României. Însemnătatea ei deosebită izvorăște nu doar din stăpânirea Dunării de Jos și a Deltei, ci și din beneficiile unei ieșiri largi la Marea Neagră, toate acestea fiind motive solide pentru alte state în încercarea lor de a le dobândi.


Reperul absolut l-au constituit, în istoria noastră, anii Războiului de Independență (1877-1878), în urma căruia provincia Dobrogea s-a unit cu țara.


Dacă privim doar din perspectiva dezvoltării economice, sociale și culturale a României, nu avem cum să nu concluzionăm că importanța unirii nu poate fi supraestimată. În crezul politic al înaintașilor, Dobrogea era „plămânul României”, asigurând legăturile cu statele străine, schimburile comerciale și progresul societății.
În tot acest timp, Marina României a asigurat această legătură, Dobrogea devenind indisolubil legată de navigație și de valorile spirituale marinărești.
La ceas aniversar, în calitatea de director al Muzeului Național al Marinei Române, dar și de dobrogean, doresc să transmit un sincer „La mulți ani” Dobrogei românești!

Comandor (dr) Marius-Laurențiu Rohart

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:  

Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului


#sărbătoreșteDobrogea
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari