Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2022 12:35 891 Marime text
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

„În acest an, la Tulcea, vom sărbători Ziua Dobrogei alături de domnul Prof. Dr. Arh. Augustin IOAN, căruia municipiul îi va conferi titlul de Cetățean de Onoare, în semn de recunoaștere a contribuției aduse în domeniul arhitecturii, pentru activitatea de sprijinire a cauzei patrimoniului arhitectural și pentru activitatea academică și culturală de excepție. Deși cariera fructuoasă l-a purtat peste tot în lume, Augustin IOAN, arhitect și apărător al patrimoniului cultural, a rămas atașat de Dobrogea natală și de orașul Tulcea.
 
Dincolo de distincțiile onorifice, la 144 de ani de la integrarea Dobrogei în statul român, municipiul Tulcea se pregătește pentru consolidarea și restaurarea a două monumente istorice, reprezentative pentru identitatea dobrogeană: Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, instituție de învățământ înființată în anul 1883, și Moscheea Azizyie, a cărei existență datează din anul 1863.
 
Fără a uita că acest ținut a fost brăzdat de atât de multe invazii și războaie, noi, dobrogenii, trebuie să prețuim mai mult ca oricând pacea și să ne bucurăm în continuare de buna noastră conviețuire interetnică. Deoarece pacea, înainte de toate, este prima condiție necesară pentru a conserva orice formă de patrimoniu.
 
În calitate de membri ai marii familii europene, conjunctura ne este mai favorabilă ca oricând, practica europeană integrând patrimoniul în politici de protejare, promovare și valorificare. În sprijinul acestor obiective, un nou pod va lega Dobrogea de restul țării și avem mari speranțe că, în viitorul nu foarte îndepărtat, un drum expres va face legătura atât între orașele principale ale Dobrogei, Tulcea și Constanța, cât și între acestea și noul pod. Pacea și contextul european pot conferi Dobrogei un parcurs trainic și viguros, construit cu gândul la viitor și, în aceeași măsură, cu respect față de moștenirea sa istorică.”
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea144
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari