Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Prof. univ. dr. Aurel Papari, președintele Fundației și Universității „Andrei Șaguna“, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2022 00:00 1375 Marime text

Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, prof. univ. dr. Aurel Papari, președintele Fundației și Universității „Andrei Șaguna“, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
„California României” - Dobrogea este multiculturală din naștere, iar ceea ce denumim acum model de armonioasă conviețuire interetnică se bazează pe rădăcini istorice comune, care de-a lungul secolelor au  dezvoltat un set multicolor, dar unitar, de valori culturale.
Înainte de a se vorbi despre globalizare sau cetățenie europeană, dobrogenii, heterogeni etno-cultural și confesional, au fost și continuă să fie balcanici și totodată europeni.
 
Cu îndreptățire afirmăm că Dobrogea Apostolică este un simbol al ecumenismului real care deschide porțile dialogului și zidește punți ale înțelepciunii și toleranței creștine, spre ecumenismul marilor valori creștine europene și pentru reunirea Europei.
Dobrogea reprezintă un garant al cooperării și al stabilității, asigurând un exemplar mediu cultural comun în arealul pontic, dincolo de ceea ce reprezintă astăzi frontierele  Uniunii Europene,  bazat pe existența unor durabile și puternice legături istorice și culturale  stabilite de-a lungul secolelor și clădit prin promovarea valorilor și cultivarea identităților regionale.
La mulți ani Dobrogei și dobrogenilor!
                                               
Prof.univ.dr. Aurel PAPARI
Președintele Fundației și Universității ”Andrei Șaguna”
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144 La mulți ani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la Biblioteca Academiei Române


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari