Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

16 Nov, 2022 16:47 1498 Marime text
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

Dragi dobrogeni, la mulți ani! La mulți ani României Unite! 
De Ziua Dobrogei, noi, locuitorii dintre Dunăre și Marea Neagră, avem tot dreptul să fim mândri de specificul acestei zone deosebite.  
 
Suntem mândri că suntem dobrogeni, pentru că plaiurile noastre sunt un amalgam puternic şi armonios de istorie, cultură și tradiție. O spun cu bucurie: noi, dobrogenii, suntem falnici, frumoși, energici, minunați, măreți, avem acest sentiment de încredere a propriilor calități creatoare. Știm să trăim uniți în diversitate. Am moștenit conviețuirea interetnică, dar și valori precum respectul, prietenia și armonia, care merită să fie transmise mai departe. 
 
Desigur, Ziua Dobrogei este un prilej în plus de a valorifica bogăția culturală, de a întări multiculturalitatea și mai ales identitatea, specificul regional. 
 
În final, vreau să felicit redacția ZIUA de Constanța pentru valorificarea, popularizarea și promovarea specificului cultural local.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144La mulți ani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la Biblioteca Academiei Române

#Dobrogea14414 noiembrie 1878 - Reintegrarea Dobrogei în cadrul Statului Român
#sărbătoreșteDobrogea144


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari