Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2022 15:07 1128 Marime text
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Sunt dobrogean, aici m-am născut şi m-am format. Iubesc acest tărâm cu natură generoasă -Marea Neagră, Dunărea, Delta Dunării- şi spiritualitate multiculturală din toată ființa mea.
 
În urmă cu 144 de ani, Dobrogea a revenit la România datorită sacrificiului și eroismului românilor care au luptat în Războiul de Independenţă și curajului și viziunii unor bărbați de stat, care, împotriva curentului majoritar, au privit strategic și înțelept viitorul României.
 
Îmi doresc ca acel spirit, caracterizat de unitate, solidaritate, gândire strategică și curaj să prevaleze cât mai mult și în zilele noastre.
 
Cea mai mare dorință a mea este însă ca noi, locuitorii acestui ținut unic, să dezvoltăm împreună orașul Constanța și întreaga regiune a Dobrogei, punând în valoare resursele extraordinare pe care acest ținut fabulos ni le oferă cu atâta generozitate: resurse geografice (Marea Neagră și deschiderea către Europa);  resurse economice (portul, forță de muncă înalt calificată); resurse strategice (stabilitate într-o epocă de intense turbulențe geopolitice); resurse spirituale (moștenirea istorică, bogăția culturală, vocația multiculturalității).
 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea144
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari