Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Judecătorul Luminita Niculache, preşedintele Tribunalului Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

29 Nov, 2021 00:00 2277 Marime text
 

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, judecătorul Luminita Niculache, preşedintele Tribunalului Tulcea, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

La mulți ani, Dobrogea, pământ binecuvântat!

Comemorarea unirii Dobrogei cu România, etapă importantă în procesul de formare a statului național unitar, păstrează și astăzi emoția evenimentelor anului 1978, când comunități multietnice și multiconfesionale au împărtășit bucuria românilor. Dobrogenii cunosc în mod ancestral că diversitatea culturală este o cerință trebuincioasă dezvoltării durabile, ei au contrazis scepticismul că aceasta contopire nu va dăinui și sunt un exemplu viu de „unitate în diversitate”.

Voi de acum atârnați de un  stat,  unde nu voința arbitrară, ci numai legea dezbătută și încuviințată de națiune hotărăște și ocârmuiește”, evidenția domnitorul Carol I în Proclamația lansată către dobrogeni la reanexarea Dobrogei.

Ne revine sarcina istorică de a nu uita povața înaintașilor noștri, de a rămâne înrădăcinați în cultura și în credințele noastre, de a urma modelul de libertate și liberalism oferit și de a duce mai departe moștenirea fantastică pe care străbunii au câștigat-o cu sângele lor.

         
Doamne ajută!
Judecător Luminita Niculache,
Preşedintele Tribunalului Tulcea

 
Sursa foto: portal.just.ro
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari