Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea 139 de ani Laudatio general de brigadă dr. Adrian Soci

ro

24 Nov, 2017 00:00 3111 Marime text
Personalitate: Adrian Soci
Generalul de brigadă dr. Adrian Soci s-a născut la data de 25 martie 1965, în localitatea Săbăoani, județul Neamț, dintr-o familie de oameni simpli, cu credință în Dumnezeu. La 14 ani a părăsit orașul natal, alegând să ia drumul carierei militare. A început cu Liceul Militar „Ștefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc,  mai târziu a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, Universitatea Națională de Apărare din București, Colegiul de Apărare NATO din Italia și multe alte cursuri la care s-a remarcat prin rezultate și perseverență. Din 2010, generalul era doctor în științe militare.
 
Nu întâmplător avea să devină un ofițer de elită al Armatei României, un adevărat lider, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere, fiind decorat cu numeroase distincții, amintind aici: Medalia de bronz a Statelor Unite ale Americii, Medalia „NATO - Non Article Five“, Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Credința andreiană - Episcopia „Dunării de Jos“.
 
Generalul de brigadă dr. Adrian Soci a îndeplinit numeroase funcții în mai multe garnizoane din țară, dar și de peste hotare, în misiuni în teatrul de operații din Afganistan, unde a servit sub drapelul tricolor, păstrând vie tradiția militară, devotat uniformei militare și având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc.
 
A fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“ în perioada 2009 - 2016, apoi a îndeplinit funcția de locțiitor al Diviziei 2 Infanterie „Getica“ la Buzău. A manifestat întotdeauna spirit de corp, împărtășind cu ceilalți camarazi valorile comune - mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate.
 
În calitate de voluntar, a fost un exemplu pentru militarii și civilii constănțeni, astfel, a pus în practică ideea realizării parcului militar tematic pe o suprafață de un hectar, care a fost inaugurat la 25 octombrie 2015, lângă Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I“, într-un perimetru al Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“.
 
Generalul Adrian Soci a fost un militar extrem de apreciat. Fiind înzestrat cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană extraordinară, cu o calitate morală și profesională deosebită, avea să fie prezent nu doar în galeria marilor comandanți și lideri militari de excepție, ci și în amintirea multor oameni. Cei care l-au cunoscut l-au admirat ca om și profesionist.
 
Generalul de brigadă Adrian Soci, care a încetat din viață în 2017, în noaptea de Înviere, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin.
 
Personalitatea generalului de brigadă Adrian Soci ne întărește sentimentul de mândrie, de patriotism, aceasta fiind o nouă recunoaștere a valorii militarului român care își face datoria în Dobrogea.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari