Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt pe drumul cel bun“ Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, din Cernavodă, noi medalii la Naționalele de atletism

ro

01 Jul, 2021 00:00 5097 Marime text
 

 
  • Cei doi sunt îndrumaţi în pregătire de atletul veteran din Cernavodă Vicenţiu Culea, multiplu campion naţional şi internaţional în competiţiile masters.
  • Gemenii au participat și la etapa finală a Campionatului Național de copii 1 și 2, de la București.
  • Alexandru și Bogdan au încheiat anul sportiv cu două medalii de aur, două de argint și trei de bronz.
 
Frații gemeni Marica din Cernavodă, Alexandru George și Bogdan Florentin, în vârstă de 12 ani, continuă să adune medalii în competițile naționale de atletism. 
 
Cei doi reprezintă în întreceri ACS Atletic M&M Cosminele și sunt îndrumaţi în pregătire de atletul veteran din Cernavodă Vicenţiu Culea, multiplu campion naţional şi internaţional în competiţiile masters. Gemenii au participat și la etapa finală a Campionatului Național de copii 1 și 2, de la București, cucerind patru medalii (la categoria copii 2). Alexandru George a devenit campion al României la aruncarea discului (cu 31,66 m), iar, la aceeași probă, fratele său a obținut bronzul, cu 24,15 m. La aruncarea greutății, Alexandru George a ieșit vicecampion, cu 10,18 m, în timp ce lui Bogdan Florentin i-a revenit medalia de bronz, cu 9.27 m.


 

„Munca mi-a fost răsplătită“




„Campionii din Cernavodă! Calea către performanță este lungă, dar frații Marica sunt pe drumul cel bun. Cei doi frați au încheiat anul sportiv cu două medalii de aur, două de argint și trei de bronz. Munca mi-a fost răsplătită ca îndrumător în acest sport, iar drumul nostru continuă către înalta performanță. Să îi felicităm pe acești copii minunați ce reprezintă cu mândrie orașul nostru!“, a fost mesajul lui Vicențiu Culea.         


 

Unul lângă altul pe podiumul de premiere!




Alexandru şi Bogdan fac sport din septembrie 2020, iar, în luna aprilie a acestui an, Campionatul Naţional de aruncări lungi la atletism, întrecere rezervată categoriilor de vârstă Under-18, Under-16 şi copii, care s-a disputat la Arad, le-a adus și lor medalii. 
 
Au concurat la aruncarea discului, în competiţia copiilor 2, ocupând primele două locuri pe podium. Aurul i-a revenit lui Alexandru, iar argintul lui Bogdan. Aşa cum le stă bine unor fraţi gemeni, aceştia sunt nedespărţiţi şi în sport. Unul lângă altul pe podiumul de premiere! Alexandru George a devenit campion naţional cu o aruncare de 27,48 m, iar Bogdan Florentin vicecampion al României cu 23,45 m. Atletul de pe locul trei a aruncat 22,50 m. Concursul de la Arad a fost al doilea din cariera gemenilor Marica, aceştia concurând înainte de Arad, la etapa finală (de la Bucureşti) a Campionatului Naţional de copii 1 şi 2, în proba de aruncare a greutăţii, la copii 2 (care a reunit la start 11 mici competitori). Alexandru (care e mai mare cu cinci minute decât Bogdan) a cucerit medalia de bronz, cu 11,05 m, iar Bogdan s-a clasat pe poziţia a patra, cu 10,93 m.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu gemenii Marica. Sursa foto: Facebook (Vicențiu Culea)
 
Citește și:
 
„Doi copii minunaţi şi discurile lor zburătoare!”
Gemenii Alexandru şi Bogdan Marica, din Cernavodă, aur şi argint la Naţionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii