Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitate de Nadia Comăneci Gimnastele Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu, de la Constanţa, concurează în SUA (video)

ro

12 Feb, 2016 00:00 4214 Marime text
Gimnastele constănţene Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu fac parte din grupul celor patru componente ale lotului naţional de junioare de la Deva care vor concura, în SUA, la o întrecere internaţională organizată de Nadia Comăneci. 
 
Competiţia este una de tradiţie, iar an de an, „Zeiţa de la Montreal“ invită şi tinere gimnaste din România, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2016. La lotul naţional, Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu sunt pregătite, alături de celelalte sportive, de un colectiv tehnic coordonat de constănţeanul Nicolae Forminte şi din care fac parte şi Dana şi Remus Nicolai. Glăvan şi Stanciu provin de la CS Farul Constanţa, unde au fost antrenate de Clemenţa Garabet şi de soţii Nicolai.
 
Cele patru gimnaste din România care vor evolua la concursul Nadiei Comăneci sunt însoţite peste Ocean de antrenorii Dana Nicolai şi Florin Cotuţiu, iar delegaţia tricoloră, care a ajuns deja în SUA, este condusă de Nicolae Vieru. Până vor concura (în acest weekend), gimnastele din România se pregătesc la Bart Conner Gymnastics Academy. „O întâlnire emoţionantă, o primire minunată“, a catalogat Dana Mărănducă Nicolai revederea cu Nadia Comăneci şi Bart Conner.
 
Fostă mare gimnastă, Dana Nicolai a cucerit titlul de campioană mondială la gimnastică artistică, cu echipa, în 1994 (la Dortmund). Ulterior, a trecut la gimnastica aerobică, obţinând, la grup, două titluri mondiale (2002 - Klaipeda, 2004 - Sofia) şi trei europene (1999 - Birmingham, 2001 - Zaragoza, 2003 - Debrecen), plus alte prezenţe pe podium. După ce a renunţat la activitatea competiţională, Dana s-a dedicat antrenoratului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii