Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde vrea să plece fostul președinte al Judecătoriei Constanța (DOCUMENT)

ro

08 Jan, 2022 00:00 2381 Marime text
  • Solicitarea sa a fost transmisă Consiliului Superior al Magistraturii și va fi pusă în discuție de Secția pentru judecători a CSM.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi a ședinței Secției pentru judecători din 18 ianuarie 2022.
 
Magistratul Cătălin Jigău, fostul președinte al Judecătoriei Constanța, în prezent judecător al Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie, a solicitat să fie transferat la altă instanță.
 
Solicitarea sa a fost transmisă Consiliului Superior al Magistraturii și va fi pusă în discuție de Secția pentru judecători a CSM.
 
Se arată în datele oficiale puse la dispoziție de CSM că magistratul din Constanța a solicitat să i se aprobe transferul la o instanță militară.
 
Mai exact, acesta și-a exprimat opțiunile pentru Curtea Militară de Apel București, pentru Tribunalul Militar București sau pentru Tribunalul Militar Iași.
 
Solicitarea sa va fi analizată de Secția pentru judecători a CSM în cadrul ședinței programate să se desfășoare pe data de 18 ianuarie 2022, de la ora 11.00.
 
Ca o precizare, în cadrul ședinței vor fi analizate cererile de transfer formulate pentru instanțele militare, venite de la mai mulți magistrați din țară.
 
Amintim, judecătorul Cătălin Jigău a fost președintele Judecătoriei Constanța în urma numirii sale pe funcție de către Secția pentru judecători a CSM prin HCSM 767/2018.
 
Mandatul său a fost de trei ani și s-a încheiat la data de 15 iulie 2021, ulterior judecătorul continuându-și activitatea în cadrul Secției penale a Curții de Apel Constanța.
 
Amintim, de asemenea, că și în anul 2019 magistratul Cătălin Jigău a formulat o cerere de transfer pentru Curtea Militară de Apel București, însă solicitarea nu a fost aprobată la momentul respectiv.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Ordinea de zi a ședinței Secției pentru judecători din 18 ianuarie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătoria Constanța are un nou președinte!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii