Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană trimite sute de pompieri în Grecia, inclusiv din România

ro

02 Jun, 2022 19:15 1276 Marime text
Imagine de la o intervenție a pompierilor, foto: IGSU

Aproximativ 200 de pompieri, împreună cu echipament, din România, Bulgaria, Finlanda, Norvegia, Franţa şi Germania vor fi staţionaţi în Grecia pentru a furniza ajutor imediat în eventualitatea unor incendii majore în timpul verii, a anunţat joi Comisia Europeană. 

În vara anului 2021, o serie de incendii a devastat circa 150.000 de hectare de pădure şi vegetaţie în diferite părţi ale Greciei, țara fiind lovită de cel mai puternic val de căldură înregistrat în ultimii 30 de ani. 

Anul trecut, Grecia s-a confruntat cu circa 65 de incendii simultane pe zi, cu temperaturi medii care au depășit 40 de grade Celsius, conform comisarului european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Janez Lenarcic. 

Dur criticat pentru răspunsul său în situații de urgență, guvernul elen a înființat un nou minister al protecției civile și a făcut promisiuni de a dezvolta capacitățile de intervenție la incendii, notează Agerpres.

„Împreună cu autorităţile greceşti am convenit asupra unei prezenţe de sprijin de peste 200 de pompieri înalt calificaţi de pe întregul continent pentru a-i susţine pe cei din prima linie atunci când izbucnesc incendii", a transmis comisarul. 

Asistenţa, finanţată şi coordonată prin mecanismul de protecţie civilă al UE, va veni pe lângă avioanele de combatere a incendiilor la dispoziţia ţărilor UE.

Aproximativ 142 de pompieri români au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia în vara anului trecut. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii