Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia Pompierii români au misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica

ro

22 Aug, 2021 09:30 1361 Marime text
  • O nouă misiune a pompierilor români în Grecia.

Astăzi, pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica. Salvatorii vor acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile, potrivit IGSU.

Dispozitivul de intervenție va fi format din 8 mașini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne și un vehicul utilitar 4x4 UTV. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Conform sursei citate, un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor.

„În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Facebook/ IGSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii