Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Vladimir Menshov, regizorul renumitului film „Moscova nu crede în lacrimi“

ro

05 Jul, 2021 14:54 1944 Marime text
  • Regizorul rus Vladimir Menşov, al cărui film  a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1981, a murit luni de COVID-19 la vârsta de 81 de ani.
Vladimir Menshov, renumitul regizor rus, a murit la vârsta de 81 de ani din cauza coronavirusului, scrie Presa din Federația Rusă.

Regizorul rus Vladimir Menşov, al cărui film  a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1981, a murit luni de COVID-19 la vârsta de 81 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin "a transmis cele mai sincere condoleanţe", scrie agerpres.ro.

Vladimir Valentinovici Menșov a fost un actor și regizor sovietic și rus. A fost remarcat pentru înfățișarea omului rus și a vieții clasei muncitoare în filmele sale. În 1984, a fost lansat următorul film cunoscut de Menshov - comedia "Love and Pigeons".

Nu imediat, ci mai degrabă repede, a călcat și calea către inimile publicului, care trasese caseta. În 1995, Vladimir Valentinovici a filmat următoarea comedie „Shirley-myrli”, care s-a dovedit a fi destul de îndrăzneață și experimentală, iar în anul 2000 - drama „Invidia zeilor” despre viața sovietică în timpul Războiului Rece.

Sursa foto: en.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii