Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vela a făcut bilanțul sancțiunilor aplicate în baza ordonanțelor. Unde vor merge banii de amenzi

ro

03 May, 2020 06:47 2053 Marime text
Ministrul de interne Marcel Vela a declarat aseară la Digi24 că amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), iar acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile. 

Ministrul a spus că au fost sancționate contravențional 300.859 de persoane, și că la sfârșitul lunii mai se va face o analiză și se va decide exact cum vor fi alocați banii, dar ei se vor duce cu precădere către spitalele din România.

El a reamintit că dacă au fost plătite în 24 de ore, amenzile au fost reduse la jumătate.De asemenea, a apreciat că o proporție relativ mică din rândul celor amendați au contestat amenzile.
 
Marcel Vela a recunoscut că suma amenzilor poate părea „imensă”, dar a relativizat-o, punând-o în comparație cu cheltuielile mari pe care statul le-a avut cu pregătirile pentru pandemie.

Sub aspect penal, 2.128 de persoane sunt cercetate, majoritatea pentru acte de teribilism sau violențe comise sub influența alcoolului, iar poliția a întocmit 1.673 de dosare penale.

Pe de altă parte, ministrul de interne a precizat că în cazul înlocuirii stării de urgență cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricțiile care vor rămâne în vigoare, dar e prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancțiuni.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ion Vela
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii