Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI înființează un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă

ro

27 Oct, 2020 18:08 1748 Marime text
  • La inițiativa ministrului Ion Marcel Vela, MAI înființează un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă.

 Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, marți, 27 octombrie a.c., în cadrul unei declarații de presă, că la nivelul MAI va fi înființat un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La declarația de presă au participat, de asemenea, comisar șef de poliție medic Alida Moise, directorul Spitalului de Urgență prof. dr. Dimitrie Gerota al MAI, și domnul chestor de poliție medic Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale a MAI.

”Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă convalescentă, așa cum am făcut recent prin campania Donează plasmă pentru ca alții să trăiască!.

Chiar și această campanie s-a născut tot din dorința colegilor noștri care au trecut prin această boală de a-și ajuta semenii.

Am prilejul acum să le mulțumesc tuturor, public pentru generozitatea și altruismul de care au dat dovadă donând plasmă!”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.


Centrul de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă va funcționa în cadrul Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota al MAI. În noul centru vor putea dona atât civili, cât și personal al MAI, dar beneficiari vor fi toți pacienții care au nevoie.  Eligibilitatea donatorilor se va stabili în conformitate cu protocoalele naționale, iar recoltarea se va face în noul Centru în timp ce validarea produselor recoltate se va realiza în baza unui protocol încheiat cu Centrul București de Transfuzii.

În etapa următoare, produsele recoltate vor fi distribuite conform solicitărilor, atât în București, cât și în țară, spitalelor militare și civile.

În următoarele zile, în imediata vecinătate a Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota, vor fi amplasate containerele speciale în care se va desfășura activitatea Centrului de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă, fără a interfera cu circuitele funcționale actuale ale spitalului.

La acest moment sunt în desfășurare demersurile pentru extinderea organigramei cu personalul necesar pentru funcționarea Centrului, următorul pas fiind autorizarea acestuia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii