Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milioane de euro, puse la bătaie - Black Sea Fund și legăturile sale de la Constanța

ro

27 Mar, 2021 00:00 4731 Marime text
  • Matei Păun (susținător al membrului USR Nicușor Dan) este fondatorul bancii de investiții BAC România și BAC Belarus. Potrivit bac-romania.com, Matei Păun a locuit în Germania, Belgia li SUA și deține o experiență de peste 15 ani pe piețele emergente.
 
Investiții de milioane de euro au fost anunțate de Black Sea Fund, un fond de investiții specializat în sprijinirea dezvoltării companiilor. Doi dintre membrii fondatori ai Black Sea Fund sunt din Constanța, aceștia punând bazele fondului alături de Matei Păun (susținător al membrului USR Nicușor Dan).
 
Arin Alexandru Ion și Adrian George Vasile sunt parteneri fondatori ai Black Sea Fund și, totodată, acționari ai companiei Black Sea Investment Advisors, alături de Matei Păun, Cornel Fumea și Iulian Portasă.
 
„Discuțiile foarte avansate pe care le avem sunt cu companii din domenii total diferite: o companie este dintr-o zonă high-tech, avangardistă, în timp ce cealaltă provine dintr-un domeniu mai degrabă clasic, de producție. Astfel, vrem să subliniem din nou faptul că suntem un fond care se uită către achiziții în segmente diverse de activitate, iar flexiblitatea noastră cu privire la sector și structură (investiții în pachete majoritare, minoritare etc) este foarte mare“, arată Matei Păun într-un comunicat preluat de presa centrală.
 
În acest context, ZIUA de Constanța prezintă legăturile pe care fondul de investiții le are cu Constanța, legături care nu exclud ca o parte din investițiile anunțate să vizeze și orașul de la malul Mării Negre.
 
Bancherul Matei Păun este fondatorul bancii de investiții BAC România și BAC Belarus. Potrivit bac-romania.com, Matei Păun a locuit în Germania, Belgia li SUA și deține o experiență de peste 15 ani pe piețele emergente. 
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, pe Matei Păun îl găsim ca asociat în SC Bac Financial Advisory SRL, cu sediul social în Bucureşti, Sectorul 1, strada Henri Coandă, acesta având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 51 %. Asociaţi persoane juridice figurează SC Thales Ventures SRL – cu sediul în Bucureşti - Sectorul 2, strada Silvestru. Administratorul firmei este Ion Arin Alexandru, din Constanța.
 
SC Bac Financial Advisory SRL are ca obiect de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.     
 
Situaţia financiară pe anul 2017 - nu există înregistrări.
 
Situaţia financiară pe anul 2018
 
Profit - 2016908 lei
Pierdere - 0 lei
Numar mediu de salariati: 1
Cifra de afaceri netă - 2587420 lei
 
Situaţia financiară pe anul 2019
 
Profit - 3747008
Pierdere – 0 lei
Numar mediu de salariati: 5
Cifra de afaceri netă - 4352166 lei.
 
Ion Arin Alexandru, din Constanța, este partener la BAC Romania din 2008, Co-proprietar al Getica OOH (a treia cea mai mare rețea de publicitate prin panotaj stradal din România), vice-Președinte în grupul de Leveraged Finance al Credit Suisse, Londra, Marea Britanie (2006-2008), responsabil pentru finanțare și securitizare la Wharton Asset Management, un fond speculativ („hedge fund“) cu sediul în Londra (Marea Britanie) specializat în tranzacționarea de obliganțiuni garantate de credite ipotecare („mortgage-backed securities“) (2005), Associat la Barclays Capital (London, Marea Britanie), specializat în tranzacții de securitizare și transfer de risc (2003-2004), Analist Senior de Investiții la International Equity Partners, Partener General (GP) pentru Romania & Moldova Direct Fund (1999-2000); Analist de Investiții în Acțuni la Regent Pacific și Alpha Finance;
MBA de la London Business School (Class of ‘02).
 
Potrivit site-ului blacksea.fund/ro, Adrian George Vasile apare ca manager financiar și administrator la Fullscreen Digital SRL (RO) (mai 2014 - ian. 2018), o firmă de software afiliată grupului Țiriac, cel mai mare conglomerat privat din Romania, director financiar la DP Holding SA (CH)/ East Europe Media NV (NL)/ Adevărul Holding SRL (RO) (apr. 2010 – oct. 2012), cel mai mare grup vertical integrat de presa la momentul respectiv cu venituri de 77 milioane de euro, director de audit intern la The Rompetrol Group NV (NL)/ Rompetrol SA (RO) (nov. 2006 – mar. 2010), al 2-lea cel mai mare grup petrolier din Romania cu venituri de 6 miliarde de dolari, manager de audit intern la Coca-Cola HBC Romania (feb. 2005 – oct. 2006), senior Audit Associate la PricewaterhouseCoopers Romania (aug. 2000 – ian. 2005).
 
Pe Ion Arin Alexandru și pe Matei Păun îi mai găsim în Black Sea Investment Advisors SRL, cu sediul social în Bucureşti - Sectorul 2, Strada Dionisie Lupu.
 
Asociaţi persoane fizice sunt:
 
Iulian Portasa - din Galaţi, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2%, Cornel Fumea - din Prahova –cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%
Ion Matei Păun - cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34%
Ion Arin-Alexandru – cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34%
Vasile George Adrian - din Constanţa - cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10%.
 
Black Sea Investment Advisors SRL are ca obiect de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
 
Situaţia financiară pe anul 2017 - Nu există înregistrări.
 
Situaţia financiară pe anul 2018
 
Profit - 0 lei
Pierdere - 28001 lei
Numar mediu de salariati: 0
Cifra de afaceri netă – 0 lei
 
Situaţia financiară pe anul 2019
 
Profit - 3330396 lei
Pierdere -  0 lei
Numar mediu de salariati: 6
Cifra de afaceri netă - 4642454 lei
 
Mai trebuie precizat că bancherul Matei Păun a mai figurat în SC Credit Network SRL – unitate radiată din 20 octombrie 2020 – unde a fost asociat cu Ion Dumitru Virgil, din Constanța, cu Boloni Tudor, cetățean american, născut în România, cu Rădulesu Jean – Costin și Mincu Adrian, fiecare având cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20 %.
 
În continuare, Matei Păun mai apare în alte două firme radiate, SC Quantum Consulting SRL – Buzău – și Regent European Securities (România) SA – București, unde au figurat ca acționari două off-shore-ruri din Cipru și trei acționari persoane fizice, printre care și un cetățean american.
 
Citește și
 
Primăria Constanța a pierdut procesul în care solicita 50 de milioane de euro. Decizia este definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii