Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții M.Ap.N., prezenți la conferința „Hybrid Warfare in the Black Sea”

ro

13 Dec, 2018 16:13 1455 Marime text
În prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Leș,  joi, 13 decembrie, la Palatul Cercului Militar Național din București s-a desfășurat conferința „Hybrid Warfare in the Black Sea - Romania, Europe, and NATO Collective Responses”.

Organizată de German Marshall Fund of the United States cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, conferința a reunit experți și analiști politico-militari ce au dezbătut, în cadrul a trei paneluri de discuții, probleme actuale privind războiul hibrid în regiunea Mării Negre și au explorat modalitățile de contracarare a acestuia, atât la nivel național, cât și în context aliat.

Ministrul Gabriel Leș a spus, în deschiderea activității, că națiunile au responsabilitatea principală în ceea ce privește contracararea amenințărilor hibride și, în acest sens, „cheia succesului este creșterea rezilienței la nivelul întregului arc guvernamental și în toate instituțiile statului”.

Totodată, Gabriel Leș a precizat că nicio națiune sau organizație internațională nu poate avea acces, în mod individual, la toate nivelurile și instrumentele necesare pentru contracararea amenințărilor hibride.

Invitat în cadrul panelului „Războiul hibrid din zona Mării Negre și răspunsuri transatlantice”, șeful Direcției Operații din Statul Major al Apărării, generalul de brigadă Marian Botea a susținut o prezentare pe tema formelor războiului hibrid.

La rândul său, Simona Cojocaru, șeful Direcției pentru Politici de Apărare a M.Ap.N., a vorbit despre prezența amenințărilor atât pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, cât și în zona extinsă a Mării Negre, în contextul împlinirii a 100 de ani de la obținerea independenței mai multor țări din regiune, iar colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice, a susținut o prezentare referitoare la modalitățile de prevenție ale războiului hibrid, în cadrul panelului intitulat „Prevenția dezinformării în zona Mării Negre”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii