Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile din România vor activa Mecanismul de protecţie civilă al UE pentru asigurarea unui medicament în criza COVID. Ce spune Arafat

ro

04 Oct, 2021 21:52 1227 Marime text
  • Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că România va cere, în cursul zilei de marţi, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă, pentru medicamentul Tocilizumab, la cererea Ministerului Sănătăţii.

”Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a anunţat, luni seară, Raed Arafat. 

”Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a mai precizat în legătură cu Mecanismul de protecţie civilă, că se analizează posibilitatea solicitării anumitor echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale.

"Să suplimentăm ce avem şi ce achiziţionăm pentru a facilita creşterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen", a spus Arafat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii