Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum i-a suflat SC Al Stom Company SRL un contract de peste 1 milion de lei Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanța (17 documente + proces verbal)

ro

04 Nov, 2013 21:11 5544 Marime text
În anul 2007, patru ofertanţi s-au bătut pentru un contract în valoare de peste un milion de lei la Topraisar. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, în cele din urmă, firmei SC Al Stom Company SRL şi a avut ca obiect „construcţia de podeţe pentru eliminarea efectelor inundaţiilor în Moviliţa şi Biruinţa, comuna Topraisar”, în cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural.

Aşa cum se arată în procesul verbal încheiat la data de 9 august 2007, la şedinţa de deschidere, pentru atribuirea contractului au ridicat documentaţia nu mai puţin de opt firme, respectiv: SC Ant&Lau Const SRL, din Ovidiu, Societatea de Construcţii Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA, SC Al Stom Company SRL, SC Construcții Hidrotehnice SA, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, Societatea de Construcții și Lucrări de Îmbunătățiri Funciare – CLIF, Interconstruct și SC Arconi Star SA.

Dintre acestea, doar patru au depus oferte. Este vorba despre Societatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA, SC Al Stom Company SRL, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și SC Construcții Hidrotehnice SA, ultimei respingându-i-se, însă, oferta, motivul precizat în procesul verbal fiind lipsa garanției de participare.

La ședința de deschidere trei dintre ofertanți au avut și reprezentanți, astfel că, din partea Societății de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA a fost prezent Panait Nedelcu, SC Al Stom Company SRL a fost reprezentată de Simina Bujoreanu și Alexandru Cârlig,  iar SC Construcții Hidrotehnice SA Iași a fost reprezentată de Raluca Avram, singurul ofertant care nu și-a trimis reprezentant fiind, se pare, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP), instituție constituită ca unitate sub autoritatea Consiliului Județean Constanța (CJC).

Iată și ofertele cu care au venit cei rămași în cursa pentru obținerea contractului finanțat, așa cum se arată în anunțul de atribuire, de Guvernul României prin Programul de Dezvoltare a infrastructurii din spațiul rural – Ordonanța nr. 7/2006.

Societatea de Construcții Căi Ferate, Drumuri și Poduri SA s-a prezentat la licitație cu o ofertă de 1.738.044,30 lei, durata de execușie propusă fiind de 11 luni, iar termenul de garanție oferit fiind de 12 luni. SC Al Stom Company SRL a venit cu o ofertă de 1.225.475,60 lei, termenul de execuție fiind de 35 de zile calendaristice și termenul de garanție oferit de 12 luni. În ceea ce privește Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, aceasta a venit cu un asociat, respectiv SC Argos SA, oferta sa fiind de 1.072.971,63 lei, durata de execuție propusă era de 45 de zile, iar termenul de garanție oferit era de 5 ani.

Trebuie să precizăm aici și criteriile de atribuire a contractului, așa cum sunt ele precizate în anunțul de atribuire: oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic la care prețul ofertei a contat în proporție de 75%, durata de execuție a contat în proporție de 20%, iar termenul de garanție a avut o pondere de 5%.

Același anunț de atribuire îl indică pe ofertantul SC Al Stom Company SRL ca fiind și câștigătorul contractului.

Iată care au fost membrii comisiei de evaluare numiți prin Dispoziția primarului comunei Topraisar nr. 325 din 06.08.2007: Aurelia Bălănescu, în calitate de viceprimar al comunei Topraisar, a fost președintele comisiei, ceilalți membri fiind Ștefan Daniel Pârcălabu – șef Serviciu Juridic în cadrul Consiliului Județean Constanța, Cristina Guzgă – secretar al Consiliului Local Topraisar, Vasile Apostol – proiectant la SC Vamig SRL și Sofiea Paraschiv – inspector în cadrul Compartimentului Contabilitate din cadrul Consiliului Local Topraisar.

Revenind la firma care a câştigat contractul de la Topraisar, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerţului cu un asociat unic, în persoana lui Alexandru Papadumitru. SC Al Stom Company SRL a fost înfiinţată în anul 1995 și a declarat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi.
SC Al Stom Company SRL este una dintre firmele care se pot lăuda până acum cu numeroase contracte din bani publici. Din 2007 până în prezent, firma a obținut peste 30 de contracte, toate în județul Constanța, valoarea lor ridicându-se la aproape 250 de milioane de lei.

Aurelia Bălănescu

Vezi documente: Ștefan Daniel Pârcălabu

Vezi documente: Cristina Guzgă

Vezi documente:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii