Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional. în ultima zi

ro

22 May, 2022 17:26 1484 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: unsplash

Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, 15 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, informează duminică, 22 mai, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În aceeaşi perioadă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 173 de autori de infracţiuni care au săvârşit 189 de fapte penale.

Efectivele MAI au intervenit la 4.844 de evenimente, 3.361 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.483 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 886 de posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, marţi, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 14 autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.778 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 683 de permise de conducere şi au retras 227 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 25 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificat un obiectiv care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 82.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.231) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 77 pentru stingerea de incendii, 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 24 de persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii