Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța va avea o nouă centrală termică și electrică, prin PNRR. Ce au declarat Virgil Popescu și Ludovic Orban

ro

28 May, 2021 00:00 1808 Marime text
  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților au fost prezenți la Constanța
  • Virgil Popescu a anunțat că va fi construită o nouă centrală de cogenerare la Constanța
  • Ludovic Orban a vorbit de candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024


Virgil Popescu, ministrul energiei, a făcut un anunț important pentru municipiul Constanța, fiind prezent la lansarea unei investiții la Petromidia. Este vorba de o nouă centrală termică și electrică pentru municipiu, care va fi construită cu banii PNRR, urmând să fie un proiect pilot Green City.





„La Constanța, v-am dat vestea în premieră, este în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență o centrală de producere a energiei electrice și termice în congenerare. Este un concept mai amplu – acel concept Green City, un concept prin care producem energia electrică și termică în congenerare, prin amestec de hidrogen 30%, gaz natural 70%. Hidrogenul îl producem din energie regenerabilă – panouri fotovoltaice. Captăm și CO2, pe care îl injectăm în sere de producere a legumelor. V-am mai spus, în funcție de mărimea serelor, putem ajunge la neutralitate cu privire la emisiile de dioxid de carbon. Constanța va face parte din programul pilot din PNRR, pe acest concept. Vă pot spune că obligatoriu va trebui finalizată până în 2026”, a spus Virgil Popescu.


Totodată, întrebat de ZIUA de Constanța, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a oferit răspunsuri cu privire la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale de peste 3 ani.


„Până în 2024 avem un preşedinte al României, Klaus Iohannis, noi suntem în parteneriat cu preşedintele României. Până în 2024 mai este timp pentru a lua decizii. Sigur că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL am în calcul şi această eventualitate, că sunt un om serios care are o gândire strategică", a declarat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări din partea presei.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii