Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

ro

24 Sep, 2022 00:00 2479 Marime text

 
  • În vară, Mihai Popescu a semnat cu Farul un contract valabil pentru următorii doi ani.
  • Fundașul de 29 de ani se bucură că a luat decizia de a veni la echipa constănțeană.
  • În meciul următor din Superligă, Farul va întâlni pe teren propriu UTA, partidă în care Mihai Popescu va absenta, fiind suspendat.
 
Sosit în vară la Farul Constanța, fundașul central Mihai Popescu (29 de ani, 1,88 m) s-a integrat rapid în grupul „marinarilor“ și formează un cuplu solid în defensivă cu Ionuț Larie, căpitanul echipei.
 
Mihai Popescu a semnat cu Farul un contract valabil pentru următorii doi ani. Fotbalistul a mai evoluat în carieră pentru Dinamo, Dunărea Călărași, FC Voluntari, St. Mirren (Scoția) și, în ultimul sezon, la Hearts of Midlothian (Scoția). În palmaresul său figurează Cupa Ligii, câștigată cu Dinamo, în 2017, și Supercupa României, obținută cu FC Voluntari, în 2017.
 
„Fiecare copil are asta în minte“
 
Jucătorul a povestit pentru Farul TV începuturile sale fotbalistice și care sunt jucătorii al căror joc îl urmărește în mod special. „Am plecat singur la fotbal, dar la început a fost o joacă în curtea școlii, nu mă gândeam să fac sport de performanță. Apoi un profesor de la școala unde învățam l-a întrebat pe tata dacă este dispus să mă lase să vin. Tata a jucat și el fotbal, dar nu la un nivel foarte înalt, probabil și-a dorit ca eu să ajung. Acesta a fost primul pas. La început, mi-au plăcut Claudiu Niculescu și Dănciulescu, deși erau atacanți, iar eu fundaș. Dar știți cum e, când ești mic, îi urmărești pe cei care dau goluri, asta e cel mai important și fiecare copil are asta în minte. Apoi am avut mai mulți fotbești pe care i-am urmărit, nu neapărat idoli. Am de învățat de la ei. Urmăresc mai multe meciuri, în general mișcările fundașilor, ceea ce ar putea să mă ajute în viitor. În momentul de față, îl urmăresc mai mult pe Virgil van Dijk, de la Liverpool. Îmi plac foarte mult Liverpool și Jurgen Klopp. Din strănătate mă uit însă și la Manchester City, după cum îmi place foarte mult și Barcelona“, a menționat Mihai Popescu.
 
La finele sezonului regulat, în primele trei
 
După 11 etape, Farul se află pe locul întâi în Superligă, având cea mai mare forță ofensivă, cu 22 de goluri marcate. „Mă bucur că am început bine. De aceea am ales să vin aici, știam ce se pregătește și ce planuri ale Mister. Obiectivul a fost și este în continuare să intrăm în play-off. Sper să o ținem așa și în continuare. Se putea și mai bine, întotdeauna e loc de mai bine. Am avut un meci mai puțin reușit la Craiova, unde am și primit destul de multe goluri față de celelalte meciuri jucate, dar per total avem un punctaj destul de OK. Sper să ne menținem cât mai mult timp pe locul întâi și să avem forma aceasta bună. Cred că în acest an este cea mai puternică luptă în Superligă. Sperăm să menținem această pantă ascendentă și să luăm cât mai multe puncte, la finele sezonului regulat să fim în primele trei, după care vedem ce putem face“, a spus Mihai Popescu, potrivit sursei citate.
 
„Facem o treabă bună în defensivă“
 
Fundașul de 29 de ani se bucură că a luat decizia de a veni la Farul. „Se pare că până în momentul de față este una bună și nu văd de ce nu ar fi. Mister a adus un număr mare de jucători în vară, dar, cum o spune și dânsul și după cum o arată și rezultatele, a achiziționat jucători de calitate, care au adus un plus de experiență echipei. Ne-am integrat destul de bine. A fost puțin dificil să deprind conceptul de la Farul, în mare parte îl știam, doar că nu îl practicasem. Dar, fiind jucători profesioniști, învățăm și punem în practică. Mă înțeleg foarte bine în defensivă cu Ionuț Larie, nu mai jucasem cu el până să vin la Farul, deși suntem fotbaliști cu experiență în prima ligă. Mă bucur că avem o relație bună și că ne înțelegem atât de bine, făcând o treabă bună în defensivă. Înainte de fiecare meci, îmi propun mereu să fac un bun joc defensiv, iar dacă voi avea și șansa să marchez, cu atât mai bine“, a mai spus Mihai Popescu. 
 
„Împreună vom trăi momente frumoase“
 
Stoperul farist menționează că este o bucurie să fii pe primul loc, „atât pentru noi, jucătorii, cât și pentru fani“. „Acest lucru ne unește și suntem urmăriți de toți din țară, nu numai de suporterii constănțeni. Arătăm destul de bine. Le mulțumim fanilor și sunt plăcut surprins că, cel puțin acasă, a fost mereu o asistență foarte bună. Și în deplasare am avut o susținere frumoasă. Sperăm ca fanii să ne susțină cât mai mult în continuare și împreună vom trăi momente frumoase. La fiecare meci avem vizionare colectivă, cu echipa, dar încerc și să adaug informații suplimentare despre atacanții sau mijlocașii de pe zona mea. Am făcut o figură destul de frumoasă, am blocat ce era de blocat. Am făcut, sigur, și greșeli, sperăm să le eliminăm, dar eroarea e omenească. Sperăm să facem în continuare treabă bună“, a mai punctat Mihai Popescu.
 
Suspendat cu UTA
 
În meciul următor, Farul va întâlni pe teren propriu UTA (locul 8, cu 15 puncte), duminică, 2 octombrie, de la ora 18.30, partidă în care Mihai Popescu va absenta, fiind suspendat din pricina cumulului de cartonașe galbene. „Știam cum se artitrează în România față de Scoția, am mai trecut prin asta. Din păcate pentru mine, pierd meciuri, ceea ce nu mă avantajează. Pe viitor, sper să primesc mai puține cartonașe, să-mi controlez intrările, probabil e și vina mea, nu numai a arbitrilor. Sper să-mi controlez jocul și să nu mai primesc atâtea cartonașe“, a menționat Mihai Popescu. În etapa a 13-a, „marinarii“ se duelează în deplasare cu Sepsi OSK (loucl 7, cu 16 puncte), duminică, 9 octombrie, de la ora 15.30. 
 
„Gladiatorul“ e pe primul loc
 
Filmul preferat: „Am mai multe filme care îmi plac, dar «Gladiatorul» e pe locul întâi, te motivează, te face să trăiești momentele respective“.
Mâncarea favorită: „N-am un fel favorit, nu sunt pretențios. Pot mânca orice, iar, când se apropie sărbătorile, prefer tradiționalul românesc“.
Cum își petrece timpul liber: „În primul rând, odihnă, după antrenament țin să mănând sănătos și să mă odihnesc. Apoi am ceva activități, la mall, o plimbare, depinde și de vreme, cu soția, mergem la film. Ne place cafeaua, stăm mult la cafea, vorbim despre planurile noastre de viitor și cam asta în mare“.
Ce alt sport ar fi practicat, dacă nu făcea fotbal: „Ținând cont de înălțime, cred că baschetul ar fi putut fi un alt sport practicat, dar și handbalul m-a atras. Am văzut o atmosferă destul de frumoasă la câteva meciuri din București la care am fost“.
Sfat pentru tinerii jucători: „Odată ce au ajuns la Academia Hagi înseamnă că au valoare și potențial de viitor. Le doresc să facă pasul cât mai repede către prima echipă, chiar dacă vor avea o vârstă destul de fragedă, pentru că Mister nu ține cont de vârstă. Trebuie să fie serioși, să-și asculte părinții, ceea ce e cel mai important, iar la stadion să fie numai cu mintea la fotbal, să se pregătească cu gândul la ce au de făcut“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Mihai Popescu - „O vom lua meci cu meci și, adunând puncte, cu siguranță vom fi în play-off“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii