Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii Posibilitatea ca persoanele depistate pozitiv la întoarcerea din Africa de Sud, să fie infectate cu varianta Omicron a virusului este una "mare“ (VIDEO)

ro

02 Dec, 2021 14:56 1135 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi,  la finalul întâlnirii cu reprezentanţii cultelor religioase din România că probabilitatea ca persoanele depistate pozitiv în urma testării, la întoarcerea din Africa de Sud, să fie infectate cu varianta Omicron a virusului este una "mare". 



Conform ministrului, se are în vedere faptul că este o tulpină virală care prezintă "multe mutaţii".


Ministrul Rafila a mai precizat că pacienţii sunt asimptomatici şi vor sta în izolare, monitorizaţi, timp de 14 zile.
 

"Da, e vorba de debutul procedurii de secvenţiere care a arătat prezenţa mai multor mutaţii, rămâne să vedem la sfârşitul analizei, dacă este vorba de tulpina Omicron sau de o alta, dar probabilitatea este mare, tocmai datorită faptului că este o tulpină care prezintă multe mutaţii", a declarat Alexandru Rafila. 


Ministrul Sănătăţii a mai precizat că în acest moment se discută de o „tulpină care a apărut în foarte multe ţări din Europa, ca urmare a călătoriilor pe continentul african".
 

"Este, în mod evident, decizia luată de izolare şi monitorizare a pacienţilor care au fost infectaţi. Din fericire, ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă, practic, o modificare a stării de sănătate.

Sunt monitorizaţi vor fi monitorizaţi pe întreaga perioadă de 14 zile necesară pentru acest lucru", a mai precizat Alexandru Rafila.  



Sursa foto: Facebook/Guvernul României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii