Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, realizat

ro

30 Dec, 2021 19:41 1514 Marime text
Ministerul Sănătății a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență- componenta Sănătate.

Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila a aprobat prin Ordin al ministrului Manualul centrelor comunitare integrate ,  care reprezintă jalonul M366 din PNRR și care a fost deja publicat în Monitorul Oficial, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

Manualul stabilește metodologia de înființare și avizare, precum și criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora.

„Documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

În prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 asistenți medicali comunitari și 463 mediatori sanitari care furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținînd grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei și a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare“ - se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Ministerul Sanatatii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii