Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății Pacienții diagnosticați cu COVID-19 nu vor mai fi monitorizați după externare sau după încetarea perioadei de izolare

ro

17 Jan, 2024 14:43 836 Marime text

Sursa foto: Pixabay



 
  • Proiectul de act normativ privind Ordonanța Guvernului pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea altor acte normative în domeniul sănătății se referă la modificarea Art. IX din OUG 44/2022.

Având în vedere încetarea pandemiei de COVID – 19 se propune eliminarea din cuprinsul art. IX din OUG 44/2022, cu modificările și completările ulterioare, a investigațiilor necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, din categoria investigațiilor tip „Monitor”, potrivit Ministerului Sănătății.

Astfel, articolul se modifică și devine „Art.IX- (1) Pentru investigaţiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu pentru pacienţii diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, boală cronică renală, sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate se suplimentează după încheierea lunii în care au fost acordate investigaţiile paraclinice, prin acte adiţionale.”

Pacienții cu boli oncologice și alte boli cronice vor beneficia în continuare de fondurile necesare pentru programele de monitorizare, conform sursei citate.
 
 
 
Citește și
Peste 2.000 cazuri noi înregistrate de persoane infectate cu COVID 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii