Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Necesitatea consolidării democraţiilor, evidenţiată de ministrul Aurescu la reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor

ro

26 Jan, 2022 18:43 1296 Marime text


Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a deschis și moderat miercuri, 26 ianuarie, cea de-a 34-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor (CoD), în contextul exercitării Președinției române a CoD, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

În deschiderea reuniunii au mai luat cuvântul Secretarul General al CoD, Thomas E. Garrett, și, ca vorbitor special, doamna Simona Granata-Menghini, director/secretar al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept - Comisia de la Veneţia, la invitația Președinției române.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat, în cadrul intervenției sale, că în contextul internațional actual, caracterizat de amplificarea amenințărilor la adresa principiilor și valorile democratice, ca urmare a implicațiilor pandemiei de COVID-19 și a utilizării mijloacelor hibride, este necesară eficientizarea multilateralismului, asigurarea ordinii internaționale bazate pe norme și consolidarea democrațiilor.

Șeful diplomației române a reiterat necesitatea amplificării implicării active în apărarea valorilor democrației a unor foruri precum CoD, care trebuie să reacționeze vocal și vizibil, inclusiv prin sancționarea fermă și promptă a tuturor încercărilor de alterare a proceselor democratice din statele partenere și democrațiile emergente, se arată în document.  

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, totodată, angajamentul României pentru prevenirea și combaterea fenomenelor negative care subminează încrederea democratică, aspect care este reflectat inclusiv în rezultatele Președinției țării noastre a Comunității Democrațiilor în perioada 2019 – 2022.

Sursa foto: MAE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii