Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cityplex Tată fără număr (galerie foto + video)

ro

02 Dec, 2013 00:00 3215 Marime text
Filmul „Tată fără număr” descrie o poveste amuzantă despre asumarea responsabilităţii, despre viaţa de familie şi necesitatea dezvoltării legăturilor interumane, păstrând echilibrul dintre comedie şi dramă.
 

În regia lui Ken Scott, filmul este adaptarea americană după filmul franco - canadian din 2011(Starbuck) care a primit nenumărate premii în cadrul diferitelor festivaluri de film. Filmul are un mesaj puternic în spatele unei comedii reuşite, în care protagonistul Vince Vaugh(David) îşi pune amprenta. David are o viaţă simplă: este şoferul măcelăriei tatălui său, este un bărbat imatur şi iresponsabil căruia îi trebuie o direcţie în viaţă şi are datorii imense la cămătari. Lucrurile se complică în două sensuri atunci când iubita lui îi spune că este însărcinată şi când un reprezentat a băncii de spermă cu care el a „colaborat” în tinereţe îi dă o veste proastă. În urma donaţiilor lui repetate, 693 la număr, şi în urma unei erori de distribuţie din partea băncii de spermă, David este tatăl a nu mai puţin de 533 de copii dintre care 143 l-au acţionat în instanţă pentru a-i afla identitatea. Toate donaţiile de spermă sunt semnate cu pseudonimul „Starbuck”.
 
În acel moment, părăsit de iubită şi constrâns de problemele financiare, David decide să devină „îngerul păzitor” al unora dintre copii săi şi intervine sub anonimat în viaţa lor în momentele dificile. Astfel înţelege, în sfârşit, satisfacţia de a pune binele celorlalţi mai presus decât binele propriu. Deşi ştie că nu îi poate ajuta pe toţi, acesta nu se dă bătut şi încearcă să îi apropie pe fiecare în parte.
Punctul culminant este atins în momentul în care cazul ajunge în atenţia mass-mediei şi este exploatat la maximum. Lui „Starbuck” îi sunt atribuite diverse porecle precum „El Masturbator”, iar cazul devine unul de interes naţional. Într-un final, decide să îşi asume identitatea şi copiii să afle că este tatăl lor biologic.
 
În tot acest timp David este iertat de iubita lui Emma(Cobie Smulders), iar în cele din urmă se căsătoresc. Aceasta acceptă şi greşeala din tinereţe a viitorului ei soţ.
 
Deşi mă aşteptam să aibă mai multe momente amuzante, „Tată fără număr” este potrivit acestei perioade a anului şi este unul dintre filmele pe care le poţi vedea cu familia.
Ceea ce este şi mai amuzant în legătură cu acest film este inspiraţia din fapte reale. În urmă cu 4 ani, americanul Kirk Maxey a descoperit că este tatăl a 400 de copii după proceduri similare cu personajul din filmul nostru.
Trailerul oficial îl puteţi urmări aici:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii