Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia militara prilejuita de sosirea in tara a Batalionului 33 Vanatori de Munte POSADA

ro

20 Aug, 2010 19:01 1418 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 20 august, la sediul unităţii din Curtea de Argeş, a avut loc ceremonia militară prilejuită de sosirea în ţară a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte „POSADA”, care au participat la misiunea ISAF III din Afganistan.

Alături de rudele militarilor întorşi din misiune, la activitate au fost prezenţi secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, generalul-locotenent Ştefan Oprea, locţiitorul şefului Statului Major General, şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Vă mulţumesc din suflet tuturor, în nume personal şi în numele Armatei României, pentru profesionalismul cu care aţi acţionat într-o zonă extrem de dificilă, aflată în responsabilitate în Afganistan, şi pentru determinarea de a duce la bun sfârşit această misiune importantă şi complexă. Apreciez în mod deosebit măiestria, solidaritatea şi camaraderia pe care le-aţi dovedit, cooperarea cu aliaţii americani şi militarii afgani, eforturile dumneavoastră constante pe care le-aţi făcut pentru a vă duce la bun sfârşit misiunea într-un teatru de război solicitant şi ostil”, le-a transmis vânătorilor de munte ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea.

În mesajul său, ministrul apărării naţionale a adus un omagiu memoriei eroilor sublocotenenţi post-mortem Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă din Batalionul 33 Manevră, căzuţi la datorie în teatrul de operaţii: „Aş fi vrut şi am fi dorit cu toţii ca, la Apelul Solemn de astăzi, să răspundă prezent toţi cei care, pe 5 ianuarie, îi lăsau acasă pe cei dragi, pentru a lupta pe frontul luptei antiteroriste pentru îndeplinirea angajamentelor noastre internaţionale şi pentru a ţine la distanţă de graniţele ţării şi ale Alianţei Nord-Atlantice flagelul terorist, care încă macină vieţi nevinovate. Îmi exprim întreaga recunoştinţă şi întregul respect faţă de camarazii noştri căzuţi la datorie”.

În perioada în care au fost dislocaţi în Afganistan (ianuarie – august 2010), militarii batalionului au efectuat aproximativ 5000 de misiuni în zona de responsabilitate din provincia ZABUL. Militarii au mai desfăşurat peste 70 de misiuni de cooperare civili-militari (CIMIC) ce au avut ca rezultat iniţierea unor proiecte pentru ajutorarea populaţiei locale.

Până în prezent, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte au mai executat misiuni în teatrele de operaţii din Irak (în anul 2006) şi în Afganistan (iulie 2007 – ianuarie 2008).

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii