Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 06.12.2021

ro

06 Dec, 2021 14:42 887 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
Articole pirotehnice comercializate ilegal
 
La data de 04 decembrie a.c,  în intervalul orar 08.00-10.00, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acţiune pe raza municipiului Bacău, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind comercializarea articolelor pirotehnice.
         În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, din Bacău, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 şi F2, fără a fi autorizat în acest sens.
         Polițiștii au identificat 21 de baterii de artificii, 60 de emiţătoare de sunet și 6 cutii de petarde.
        Întreaga cantitate de articole pirotehnice în valoare totală de 4.000 de lei, în greutate de aproximativ 50 de kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
        În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
  •  
Nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor

         La data de 04 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, o patrulă auto de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, a procedat la urmărirea în trafic, pe strada 22 Decembrie, din localitate, a unui autoturism al cărui șofer a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţistului.
        Pe strada Vadul Bistriţei, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind carosabilul, producând avarierea a două autoturisme care se aflau parcate în faţa unui imobil.
        Șoferul a fost identificat ca fiind un tânăr, de 20 de ani, din Bacău care nu posedă permis de conducere.
        În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
La volan sub influența alcoolului
 
          La data de 05 decembrie a.c, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în trafic, un bărbat de 48 de ani, din comuna Mărgineni, în timp ce conducea pe strada Calea Moinești, un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
       Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
       S-a luat măsura reţinerii permisului de conducere și s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
        La aceeași dată, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Oneşti au depistat în trafic, un bărbat de 68 de ani, din  Târgu- Ocna, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
      Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
      Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
  •  
 
Prinși în flagrant delict de către polițiști
 
       La data de 05 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, aflându-se în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei Bogdănești, au depistat în flagrant delict, doi bărbați, de 43 și 45 de ani, ambii din comuna Pârgărești, în timp ce sustrageau cantitatea de 1.000 de kg de porumb în valoare de 800 de lei, de pe proprietatea unui bărbat de 58 de ani.
      Prejudiciul a fost recuperat.
     Cei doi sunt cercetați penal pentru comiterea infracțiunii de furt.
 
 
 
A părăsit locul accidentului
 
          Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizați despre faptul că, un tânăr de 17 ani ar fi fost victima unui accident rutier.
          În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 03 decembrie a.c., un tânăr, de 17 ani, din Bacău, în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător, ar fi fost accidentat de un autoturism. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto ar fi părăsit locul faptei.
          Polițiștii au depistat conducătoarea auto, în persoana unei femei de 47 de ani, din Bacău.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru stabilirea a împrejurărilor în care s-a produs accidentul, femeia fiind cerectată pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
POLIŢIŞTII ATRAG ATENŢIA!
Potrivit prevederilor O.U.G 195/2002, conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
 Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.
părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii
competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
  •  
 
Eveniment rutier în Mărgineni
 
        La data de 05 decembrie a.c, în jurul orei 18:00, pe DN 2G, în localitatea Mărgineni, un conducător auto de 42 de ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi păstrat o distanţă suficientă faţă de un autovehicul condus de o tânără de 19 ani, din Bacău care oprise pentru a efectua un viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu acesta.
      În urma evenimentului rutier au rezultat numai pagube materiale.
      Cei doi conducători auto s-au prezentat la sediul Poliţiei mun. Bacău pentru întocmirea documentelor de constatare.
       În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoare negativă pentru șoferiță şi valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului.
      Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii