Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Secția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”

ro

08 Apr, 2024 14:10 320 Marime text
Nr. 86 din 08 aprilie 2024
                                                                                              
         
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Secția 2 Poliție Bacău, în Acțiunea “Blocada”
 
 
           În noaptea de 06/07 aprilie a.c., în intervalul orar 23.00 - 05.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru prevenirea faptelor antisociale.
           În cadrul activităților au fost controlate 5 obiective asigurate cu pază fizică, 4 operatori economici (cluburi), au fost legitimate 270 de persoane, mai multe autovehicule și au fost efectuate 15 testări cu aparatele din dotare.
           Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 de lei, din care 24 conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, fiind totodată, constatată în flagrant o infracțiune la regimul rutier.
 
Exemplu:
 
         În jurul orei 01:30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău a depistat pe strada Energiei din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Secuieni care avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
        Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, s-a procedat la reţinerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

  •  
 
Condamnat la Cluj, depistat de polițiștii băcăuani
 
         La data de 07 aprilie a.c., în jurul orei 09.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău a depistat un tânăr de 23 de ani, din județul Cluj, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Cluj Napoca, prin care acesta este condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
        Tânărul figura ca fiind urmărit internaţional.
         Polițiștii l-au încarcerat în Penitenciarul Bacău.
  •  
 
Cal plasat în adăpost în urma unui control al polițiștilor în târgul din comuna Livezi
 
        La data de 07 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu cei din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au efectuat verificări, în târgul săptămânal organizat pe raza comunei Livezi, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
         În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.
         În cadrul târgului a fost identificat un exemplar cabalin, deţinut de un bărbat din comuna Livezi, animal ce prezenta o stare proastă de întreţinere, semne de malnutriţie şi leziuni provocate de harnaşamente.
         În cauză s-a emis ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, animalul fiind ridicat şi plasat în adăpost.
 
  •  

Acțiune a polițiștilor Serviciului Rutier pentru disciplinarea pietonilor
 
          La data de 07 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău, împreună cu cei de la ordine publică au desfășurat o acțiune în județ, pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni.
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 100 de persoane.
     Polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, din care 56 pietonilor, în valoare totală de aproximativ 22.000 de lei.
          Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost efectuate 40 de testări cu aparatele din dotare.
 
 
 
                                                                                                        Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii