Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Reținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

ro

02 Apr, 2024 15:09 373 Marime text
Nr. 82 din 02 aprilie 2024
                                                                                                
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier
         
          La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Bulevardul Unirii din municipiu a avut loc un eveniment rutier.
          Din primele cercetări a reieșit faptul că, un bărbat de 48 de ani, din comuna Secuieni, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul din fața sa, condus de un tânăr de 24 de ani care era oprit să acorde prioritate la o trecere de pietoni de pe Calea Romanului și a intrat în coliziune cu acesta.
          Din impact a rezultat rănirea unei femei de 48 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 48 de ani.
          Polițiștii au testat cu aparatul etilometru conducătorii auto implicați în evenimentul rutier, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 24 de ani și 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 48 de ani. Ulterior, cel din urmă a fost condus la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul de 48 de ani figurează cu permisul reținut.
          După administrarea probatoriului, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 48 de ani, pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          La data de 02 aprilie a.c., cel în cauză a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracţiuniilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
 
  •  
Doi bărbați din Urechești, reținuți de polițiști
 
         La data de 31 martie a.c., polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de o femeie de 46 de ani, din comuna Urecheşti, despre faptul că, fiul acesteia de 27 de ani ar fi fost lovit de un localnic de 64 de ani.
          Din cercetări polițiștii au stabilit că, în aceeași zi, în jurul orei 16:00, în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, doi bărbați, unul de 34 de ani și altul de 64 de ani, ambii din comuna Urechești l-ar fi lovit pe tânăr cu obiecte contondente, acesta necesitând îngrijiri medicale de specialitate.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în urma probatoriului adnministrat au luat măsura reţinerii celor în cauză pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
  •  
Deși se sustrăgeau de la executarea unor măsuri privative de libertate, au fost depistați de polițiști
 
La data de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat un localnic care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani și 4 luni pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
 Bărbatul poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Podu Turcului, din noiembrie 2023.
Polițiștii l-au imobilizat și condus la Penitenciarul Bacău pentru a fi încarcerat.
 
  •  
 
La data de 01 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhusi au depistat un tânăr de 19 ani, din localitate, faţă de care Judecătoria Buhuși a emis o sentinţă penală din martie 2024, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, prin care s-a dispus măsura internării într-un centru educativ pentru o perioada de 1 un an.
Tânărul în cauză se sustrăgea de la executarea măsurii dispusă de instanță, însă a fost depistat de polițiști și introdus în Penitenciarul Bacău, urmând a fi transferat într-un centru educativ.
  •  
Polițiștii din Onești alături de elevi în educația rutieră
La data de 01 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Onești au desfăşurat o activitate preventivă, alături de elevii Școlii Gimnaziale ”Emil Racoviță” din municipiu.
În cadrul activităților, elevii au fost instruiți cu privire la modul de respectare a regulilor de circulație rutieră în calitate de pietoni.
          Polițiștii le-au demonstrat celor mici cum trebuie să traverseze strada și cum să se asigure temeinic.
          Activitățile preventive vor continua și în județ.
                                                                                                   ÎNTOCMIT
             Ag. șef adj. de poliție   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii