Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Abdulraouf Rawabdeh, prim-vicepreşedinte al Senatului iordanian

ro

13 Oct, 2012 00:21 682 Marime text
Cu ocazia vizitei oficiale pe care ministrul de externe Titus Corlăţean o efectuează în Regatul Haşemit al Iordaniei, şeful diplomaţiei române a avut astăzi, 11 octombrie 2012, o întrevedere cu Abdulraouf Rawabdeh, preşedinte interimar al Senatului iordanian.

Pe parcursul întâlnirii, ambele părţi au reconfirmat dorinţa comună pentru intensificarea dialogului la nivel instituţional şi continuarea evoluţiilor ascendente înregistrate în ultimii ani în relaţiile bilaterale.

A fost subliniat rolul diplomaţiei parlamentare în impulsionarea relaţiilor bilaterale şi s-a convenit ca în prima parte a anului 2013 să fie organizate o serie de contacte şi întâlniri, atât la nivelul conducerilor acestor instituţii cât şi la cel al grupurilor parlamentare de prietenie.

Cei doi oficiali au discutat despre transformările prin care trece Iordania în această perioadă, şeful diplomaţiei române exprimând aprecierea pentru viziunea suveranului haşemit si angajamentul pe calea reformelor aprofundate.

A fost efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale, în special transformările profunde generate de „primăvara arabă" în regiune şi au fost analizate modalităţile de întărire a cooperării la nivel multilateral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii