Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de Cooperare între Ministerul Afacerilor Externe al României şi International IDEA

ro

25 Nov, 2011 22:38 787 Marime text

Ambasadorul României în Suedia, Răduţa Matache, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe al României, şi Secretarul General al Institutului Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Vidar Helgesen, au semnat un Acord de Cooperare între Ministerul Afacerilor Externe al României şi International IDEA.

Acordul stabileşte termenii generali şi condiţiile cooperării dintre International IDEA şi Ministerul Afacerilor Externe al României în promovarea şi consolidarea democraţiei, cu accent pe o cooperare iniţială în regiunea Asiei de Vest şi a Africii de Nord, în special în activităţi privind evaluarea proceselor electorale din regiune. Părţile semnatare exprimă, de asemenea, în acord, intenţia lor de a avea în vedere şi alte cooperări viitoare, în alte regiuni şi ţări, în funcţie de necesităţi.

„Semnarea Acordului reprezintă o expresie a angajamentului României de a contribui la promovarea şi sprijinirea consolidării democraţiei în lume, prin fondurile alocate de România pentru asistenţa oficială pentru dezvoltare şi prin continuarea cooperării aprofundate cu International IDEA", a declarat ambasadorul României în Suedia.

Informaţii suplimentare:

International IDEA este o organizaţie internaţională interguvernamentală, cu sediul la Stockholm, care urmăreşte consolidarea procesului democratic în plan global. Organizaţia funcţionează pe baza sprijinului politic şi a contribuţiilor financiare ale statelor membre. Proiectele desfăşurate de International IDEA au ca obiective reforma instituţională pentru consolidarea democraţiei, creşterea calităţii procesului electoral şi a funcţionării partidelor politice, combaterea excluderii de la procesul democratic, creşterea capacităţii de gestionare a conflictelor în cadrul unui sistem democratic. Aria de cuprindere a activităţilor International IDEA este globală, organizaţia fiind prezentă în Africa, America, lumea arabă şi regiunea Asia-Pacific.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii