Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta – destinatia celor certati cu legea

ro

12 Aug, 2009 16:53 571 Marime text

În ultimele 24 de ore, 6 bărbaţi au fost depuşi în Arestul I.P.J. Constanţa fiind cercetaţi în stare de arest preventiv pentru comiterea mai multor infracţiuni

Identificaţi de poliţiştii rutieri după ce au fost implicaţi într-un accident rutier soldat cu o victimă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, în urma unui complex de măsuri informativ - operative, au reuşit să identifice în mai puţin de 72 de ore, suspectul şi complicele acestuia în cazul unui accident rutier, soldat cu decesul unei femei cu identitate necunoscută.

La data de 08.08.2009, în jurul orei 02.00, F. IONUŢ CĂTĂLIN, de 21 de ani, din localitatea Negureni, comuna Băneasa, a condus un autoturism, în care se mai aflau trei persoane, în afara localităţii Cobadin, spre localitatea Ciocârlia şi la km. 225 a surprins şi accidentat victima care circula pe partea carosabilă, conducătorul autoturismului  părăsind locul accidentului. În urma verificărilor poliţiştii au stabilit faptul că în autoturism se mai aflau trei persoane printre care şi M. VICTORAŞ, de 38 de ani, din Adamclisi, care împreună cu şoferul au ascuns într-o curte autoturismul pe care l-au reparat fără autorizaţie de reparaţie emisă de Poliţie.

Pe numele lui F. IONUŢ CĂTĂLIN poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără acordul Poliţiei, refuzarea recoltării probelor biologice de sânge şi repararea autoturismului fără obţinerea unei autorizaţii de reparaţie iar în sarcina lui M. VICTORAŞ s-au reţinut înfracţiunile de reparare a unui autoturism avariat fără obţinerea unei autorizaţii de reparaţie şi favorizarea infractorului. Ce doi suspecţi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestora instanţa emiţând mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Urmărit general reţinut de poliţiştii constănţeni

În ziua de 11.08.2009, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din Nicolae Bălcescu au depistat pe M. Adrian de 30 ani, dat în urmărire generală de către I.P.J. Constanţa, în data de 24.06.2009, în baza Mandatului de Executare a Pedepsei Închisorii emis la data de 16.06.2009, de Judecătoria Medgidia, pe o perioadă de 1 an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu.

Cel în cauză a fost depus în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Suspecţi de comiterea a 5 tâlhării identificaţi de poliţiştii Secţiei 2

În ziua de 10.08.2009, poliţiştii Formaţiunii Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie au efectuat mai multe verificări şi investigaţi operative, ocazie cu care au fost depistaţi B. ION, de 23 ani şi B. GEORGE, de 18 ani, ambii din satul Dumbrăveni, judeţul Constanţa, împotriva cărora  reuşindu-se probarea activităţii infracţionale în cinci dosare penale, în care a fost reclamată infracţiunea de tâlhărie, având ca mod de operare smulgerea lanţului de la gâtul unor persoane de sex femeiesc în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora. Prejudiciul total în valoare de 3.750 lei a fost recuperat în proportie de 20%.

Cei în cauză au fost depuşi în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa pe bază de ordonanţă de reţinere. În cursul zilei de 11.08.2009, poliţiştii Secţiei 2 i-au prezentat pe cei în cauză la Judecătoria Constanţa, care a emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile, pe numele lui B. George.  În prezent cel în cauză a fost depus în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Tânăr arestat preventiv pentru tâlhărie

În data de 09.08.2009, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei tâlhării asupra lui I. C., de 17 ani, din comuna Valu lui Traian, care, în timp ce se afla pe b-dul I.C.Brătianu, zona Big din Constanţa, prin violenţă şi ameninţare a fost deposedat de un telefon mobil, marca Nokia, un I-Pod şi suma de 37 de lei.

În ziua de 11.08.2009, în urma unui complex de măsuri operative poliţiştii Secţiei 4 - Compartimentul Violenţe au identificat ca suspect de comiterea  faptei pe S. ERGIAN, de 21 ani, din Constanţa. Prejudiciul cauzat, în valoare de 1.000 lei, nu a fost recuperat în totalitate, asupra suspectului fiind găsit doar telefonul mobil, care a fost predat părţii vătămate.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa care a confirmat propunerea de arestare emisă de organele de cercetare penală, fiind în continuare prezentat Judecătoriei Constanţa care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii