Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere

ro

21 Jun, 2019 13:23 1303 Marime text
Lucratorii Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa din cadrul Primăriei Municipiului Constanta acționează permanent in scopul creșterii eficientei activității de menținere a ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea fenomenelor antisociale de pe raza municipiului Constanta.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa în cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pentru menținerea ordinii și liniștii sigurantei publice pe sectorul de compentența al Serviciului Ordine Publica 3  care include zona penisulară a municipiului Constanta ( Piața Ovidiu, Faleza Cazino, Poarta 1, Poarta 2 și Portul Tomis), zona centrală, Capitol , Trocadero , Cimitirul Central, dar și alte zone de interes public precum : piețele agroalimentare Grivita, Balada, Autogara Sud,  parcurile constănțene Casa de Cultura, Oleg Danovski, Arheologic, în data de 19 iunie a.c,  în intervalul 08.00-16.00, polițiști locali au legitimat 23 de persoane, iar pe trei dintre acestea le- au condus la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identitatii.

Oamenii legiii au verificat respectarea normelor rutiere , a drepturilor persoanelor  cu handicap, încadrarea in prevederile actelor administrative eliberate de autoritatea publica locala pentru amplasamentele de tip legume- fructe sau flori, desfășurarea in condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piața.                 

In urma controlului efectuat s -au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, din care: 
  • 6 amenzi contravenționale pentru acte de comert ilicit,
  • 5 amenzi în pentru consum de alcool  pe domeniul public, refuz de legitimare sau apelare la mila publicului, conform prevederilot Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,
  • 5 amenzi pentru aruncarea de diverse obiecte pe domeniul public, in conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța ,
  • 13 amenzi în baza O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice,
  • 1 amenda pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români in sensul nerespectării obligației de a solicita modificarea domiciliului in actul de identitate.

De asemenea , au mai aplicate 29 de puncte de penalizare, in conformitate cu prevederile Codului rutier și au fost ridicate 3 autoturisme parcate neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, in baza prevederilor Legii Nr.448 /2006 privind protectia și promovarea persoanelor cu handicap.

Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii