Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Subways au electrizat publicul Stufstock în ultima seară de festival! (FOTO)

ro

29 Jul, 2012 18:13 1766 Marime text

 tilllate_romania_stufstock_day2_2.jpg

 

Ultima zi de festival a electrizat la propriu publicul din Vama Veche, prin performanța băieților de la E.M.I.L. și a headlinerilor The Subways. Lumea a dansat încontinuu, au fredonat melodiile împreună cu artiștii și au cerut bis-uri.

Ziua de concert a început cu un performance al uneia dintre trupele câștigătoare la concursul de newcomers, și anume Sketch. Sophisticated Lemons au preluat ștafeta, încălzind atmosfera de la Stufstock 10.

Trooper au intrat în acțiune ulterior, aducând aminte publicului despre ceea ce inseamnă rock de calitate. De altfel, Trooper sunt primii care au urcat pe scena Stufstock, la ediția I a festivalului, relația lor cu publicul din Vama Veche fiind deja una de lungă durată. În timpul concertului Trooper, ca și surpriză aniversară, publicul a putut vedea 2 dintre organizatorii festivalului parașutându-se în mijlocul mulțimii. Pe tot timpul concertului Trooper, publicul a cântat și a dansat încontinuu.

Prin rock-ul lor agresiv, Vendetta din Bulgaria au reușit să îi dinamizeze pe toți cei din incinta festivalului. Atmosfera a fost incendiară, iar gradele la nivelul solului au început să crească odată cu primele acorduri ale pieselor.

Publicul, electrizat

Băieții de la COMA nu s-au lăsat nici ei mai prejos."Coboară-mă-n rai" și "Nu vreau fetițo casă" fiind doar două dintre melodiile care au stârnit valuri de agitație în rândul publicului.

Prestația celor de la E.M.I.L. a făcut ca pulsul publicului să crească din ce în ce mai tare. Publicul a fredonat încontinuu melodiile băieților, a sărit, a țipat și nu s-a oprit deloc din dansat pe tot parcursul concertului.

Headlinerii au dat pur și simplu pe spate publicul de la Stufstock 10. The Subways au început în forță, cu un show senzațional, care nu a lăsat pe nimeni să se plictisească. În semn de respect față de public, britanicii li s-au adresat în română și au destins atmosfera prin glume. "Kiss kiss bang bang" și "Rock`n`roll queen" au fost cele mai intens fredonate melodii, publicul cântând încontinuu cu cei de la The Subways. Și pentru că le-a plăcut atăt de tare în România, The Subways au rămas puțin mai mult pe scenă decât era trecut în programul inițial.

După show-ul headlinerilor, a urmat Alternosfera, al căror nume a fost scandat încontinuu de public, care a cerut și bis-uri.

Prima zi de concert

Ziua de concert a început cu un performance al uneia dintre trupele câștigătoare la concursul de newcomers, și anume MT Place. Au urmat Butterflies in my stomach, care i-au făcut pe cei prezenți să simtă cu adevărat ce înseamnă libertate și atmosfera relaxantă în Vama Veche.

byron au urcat pe scenă pentru încă o porție de muzică bună. În acordurile lor, publicul a cântat și a dansat, făcând din apusul de soare un eveniment care trebuie apreciat de fiecare dată.

Gândul Mâței nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Au animat la maxim publicul de la Stufstock 10, cu melodii precum "La ciocana" și "Numai tu", pe care publicul a dansat până la epuizare. Pentru a marca 10 ani de Stufstock, băieții au cântat și câteva acorduri din "La mulți ani", pentru festivalul la care vin mereu cu cel mai mare drag și dăruire.

Atmosfera a început să se încingă din ce în ce mai tare odată cu East Roots, care i-au adus mai aproape de scenă pe cei mai "timizi" din public. Cu toate că nu mai era "Soare", ei au făcut ca scena și publicul să strălucească de acorduri reggae.

Headlinerii au dat pur și simplu pe spate publicul de la Stufstock 10. Dubioza Kolektiv au avut un show inedit, în cel mai curat stil de rock balcanic. Publicul a dansat, a cântat și s-a asezat pe jos, pe nisip, pentru a asculta "indicațiile de scenă" ale băieților. Cu stilul lor original și impregnat de balcanism, bosniacii au adus România mult mai aproape de ei.

Istoric Stufstock

Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reușit să devină, în cele 9 ediții organizate în Vama Veche, o adevarată experiență muzicală și culturală pentru publicul din România și din țările învecinate.

În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe românești, 48 de artiști străini, 108 lungmetraje și scurtmetraje și peste 700 de voluntari care au participat la organizarea și desfășurarea evenimentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii