Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se opun trecerii Portului la administrația locală Membrii Operatorului Portuar își vor suspenda activitatea

ro

18 May, 2014 17:37 2034 Marime text
Membrii organizației patronale „Operatorul portuar” Constanța au anunțat că își vor suspenda activitatea, pentru a se alătura protestelor anunțate de Federația Națională a Sindicatelor Portuare cu privire la intenția Guvernului de a trece Portul Constanța în administrarea Consiliului Local, scrie Agrepres.

„Organizația Patronală Operatorul portuar Constanța a luat act de anunțul făcut de Federația Națională a Sindicatelor Portuare, prin președintele Federației, dl. Mircea Burlacu, prin care lucrătorii portuari își arată intenția de a demara acțiuni de protest cu privire la intenția Guvernului României de trecere a acțiunilor Portului Constanța către Consiliul Local Constanța", se arată într-un comunicat de presă.

În același document, remis Agrepres, membrii patronatului afirmă că își vor suspenda activitatea conform legislației în vigoare, pentru a se alătura propriu-zis protestelor, până la rezolvarea imediată a solicitărilor.

Se merge până la blocarea Portului

„Lipsa de răspuns a Guvernului României poate duce în această situație până la blocarea efectivă a Portului Constanța”, avertizează Operatorul Portuar.

Organizația patronală "Operatorul portuar" reunește 33 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale organizației patronale lucrează peste 6.000 salariați, reprezentând mai mult de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar, notează Agrepres.

În ultimii trei ani, respectiv 2011-2013, contribuția organizației patronale la bugetul municipiului Constanței prin activitatea desfășurată este de circa 2.000.000 euro, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din acesta. De asemenea, contribuția organizației patronale la bugetul de stat este de 45.000.000 euro/trei ani (2011 — 2013). Mai mult, companiile membre ale organizației patronale, prin activitatea desfășurată, asigură peste 85% din veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii