Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima vizită a ambasadorului SUA Hans Klemm la Palatul Cotroceni

ro

12 Oct, 2015 19:03 1536 Marime text
 
Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, cu ocazia primei vizite a acestuia, după prezentarea scrisorilor sale de acreditare.
 
Discuția dintre cei doi oficiali s-a concentrat asupra evoluției relației bilaterale. În acest cadru, s-au apreciat în mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de către Președintele României și vicepreședintele SUA, Joe Biden.
 
De asemenea, s-a convenit asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei Președintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american.
 
În acest context, a fost evidențiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum și pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt.
 
Președintele Klaus Iohannis a insistat, asupra necesității consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. Tot el a reafirmat interesul țării noastre de a contribui la asigurarea securității și stabilității regionale într-o strânsă coordonare și conlucrare cu SUA.



Sursa foto: presidency.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii