Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind calitatea apei destinate consumului uman, promulgată de președintele României

ro

12 Apr, 2024 14:42 461 Marime text
foto: PixabayPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman, conform Agerpres.ro

Legea transpune Directiva (UE) 2020/2184 a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 decembrie 2020, fiind abrogată Legea nr. 458/2002.

Actul normativ are ca obiective protejarea sănătăţii umane împotriva efectelor adverse ale contaminării apei destinate consumului uman, prin asigurarea calităţii de apă sanogenă şi curată, şi îmbunătăţirea accesului la apă potabilă.

"Pentru promovarea utilizării apei potabile furnizate la robinet, unităţile administrativ-teritoriale şi furnizorii de apă vor implementa următoarele măsuri: creşterea gradului de conştientizare cu privire la cele mai apropiate echipamente de exterior sau de interior prin care se furnizează apă potabilă; lansarea de campanii de informare a cetăţenilor cu privire la calitatea apei potabile furnizate prin reţeaua de distribuţie prin furnizorii de apă, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi cu unităţile administrativ-teritoriale; încurajarea furnizării apei potabile în administraţii şi clădiri publice prin montarea de dozatoare conectate la reţeaua publică de aprovizionare cu apă; furnizarea gratuită a apei potabile prin reţeaua de distribuţie pentru consumatorii din restaurant, cantine şi servicii de catering", stipulează legea, între altele.


Agerpres.ro 

Citește și: 

Lucrări de întreținere a rezervorului de apă Constanța Sud. Furnizarea apei potabile va fi sistată în localitatea Lazu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii