Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, mesaj de Pesah „În această perioadă dificilă, este nevoie de înţelepciune şi curaj în faţa violenţei şi a urii“

ro

22 Apr, 2024 21:19 954 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 22 aprilie 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale, în cadrul ceremoniei desfășurate la Templul Coral din București.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Cu prilejul sărbătorii de Pesah, adresez urări de sănătate, pace şi prosperitate conducerii și membrilor Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic.

Pesah, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul evreiesc, simbolizează valorile în jurul cărora s-a definit în istorie poporul evreu, precum şi parcursul său spre unitate şi libertate: credinţa, fraternitatea, solidaritatea şi iubirea pentru semeni. În contextul actual, marcat de război şi de suferinţă, această sărbătoare ne îndeamnă să reflectăm la încercările pe care le traversăm împreună, la ajutorul pe care suntem datori să-l oferim celor în nevoie, reuniţi în speranţa că libertatea şi pacea vor triumfa. În această perioadă dificilă, este nevoie de înţelepciune şi curaj în faţa violenţei şi a urii, a manifestărilor extremiste şi xenofobe, cărora trebuie să le opunem voinţa noastră de a trăi în pace şi în respectul pe care ni-l datorăm unii altora.

În acest sens, apreciez contribuţia importantă la împlinirea binelui comun a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, un partener de dialog constant şi valoros, a cărui implicare în cultivarea dialogului dintre culturi şi etnii, precum şi în sporirea cunoaşterii realității românești în lume, a fost și rămâne una consistentă.

Fie ca aceste zile să vă dăruiască bucuria deplină a comuniunii, să vă unească în spiritul moștenirii iudaice și să păstreze vie speranţa într-un viitor demn şi paşnic pentru întreaga umanitate.

Hag Pesah Sameah!
Citește și: 

Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii