Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista afaceriştilor români care se finanţează din paradisuri fiscale

ro

09 Apr, 2013 12:18 1624 Marime text

România nu a fost o destinaţie favorită a banilor semi-anonimi din paradisurile fiscale, dacă scoatem din listă Olandă, cel mai mare învestitor străin la oră actuală, potrivit Econtext.

 

Cam 6.000 de firme cu acţionariat străin au primit infuzii de capital în valoare de peste 2,8 miliarde de euro din paradisurile fiscale, inclusiv din Cipru, marea problemă a momentului. Aceste infuzii de capital, despre care nu ştim dacă este străin sau neaoş, deghizat într-o firmă “scoică” de prin Belize, Bermude sau din Insulele Virgine Britanice în capital străin, acoperă aproximativ 8,1% din totalul învestiţiilor străine directe din România.

Virginele (britanice) şi…Dracula

Insulele Virgine Britanice sunt o destinaţie favorită pentru 354 de companii româneşti cu capital străin, care au adus în ţară învestiţii relativ modeste, de 320 de milioane de euro. Atractivitatea Virginelor Britanice constă în uşurinţă deschiderii unei afaceri, (pardon a unei cutii poştale), taxe zero pe profit, venit, nici vorba de TVA şi nu în ultimul rând lipsa oricăror reglemetari privind transparentă rezultatelor financiare.

De exemplu, din Insulele Virgine Britanice vin bani pentru o companie braşoveană cu nume vesel şi sonor: “Acasă la Dracula SRL”. Sumă primită este de aproape două milioane de euro

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii