Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi afacerişti sirieni, condamnaţi definitiv la Constanţa pentru dare de mită

ro

02 Dec, 2019 00:00 2389 Marime text

Doi afacerişti sirieni au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa la câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Decizia instanţei a rămas definitivă prin neapelare. Cei doi oameni de afaceri au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii din DNA Constanţa şi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor. Mai mult, cei doi au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora.
 
Afaceriştii sirieni au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA Constanţa în dosarul în care procurorii Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Radu Ioan Hristovici, fost funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, acesta fiind acuzat de două infracţiuni de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că „în datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri“.
 
„Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asigurătoare a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei“, potrivit DNA.
 
Dosarul lui Radu Ioan Hristovici a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, instanţă care, aproape de finele lunii trecute, a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 17 decembrie.
 
Citeşte şi:
 
Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

Patru ani de închisoare cu suspendare pentru o femeie din Constanţa, trimisă în judecată de DNA

Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii