Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caporalul de pe fregata „Regele Ferdinand” se simte bine

ro

28 Nov, 2012 11:03 1329 Marime text

Starea de sănătate a caporalului Georgiana Florentina Predescu este foarte bună, ceea ce a permis externarea acesteia din spitalul din Nairobi. Având în vedere timpul scurt rămas până la finalizarea misiunii fregatei "Regele Ferdinand", în cadrul Operaţiei ATALANTA, militarul va reveni în scurt timp în ţară.

Reamintim că Georgiana Florentina Predescu, membru al echipajului fregatei “Regele Ferdinand”, a fost evacuată de urgenţă, în cursul nopţii de 23/24 noiembrie, pe cale aeriană, către cel mai apropiat spital de la ţărm, ca urmare a evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, pentru efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite. 
Militarul a fost transportat cu elicopterul Puma Naval către Mogadiscio, Somalia, unde a primit îngrijiri medicale. 
La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio şi cu sprijinul ambasadorului României în Kenya, Excelenţa Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluată de un avion militar pentru a fi transportată la o facilitate medicală de rang superior din Nairobi, fiind asistată, pe timpul acestui transfer, şi de un medic român de specialitate aflat în capitala Kenyei.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii