Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este singurul elev militar român premiat internațional la AcadNet 2022

ro

22 May, 2022 09:44 2254 Marime text
Elev caporal Ștefan-Alexandru Dediu, foto: Facebook/ MApN
 Elev caporal Ștefan-Alexandru Dediu, din clasa a X-a B, de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, a obținut un rezultat excepțional la faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022, secțiunea calculatoare, unde s-a clasat pe locul al II-lea.

 A fost o întrecere cu ceilalți elevi pasionați de acest domeniu, dar mai ales o întrecere cu mine însumi., a spus Ștefan, după obținerea acestei performanțe.


Ștefan a avut un parcurs fără cusur la această ediție a Olimpiadei, unde s-a clasat pe locul I la faza locală, în primii 11 la faza județeană și pe locul I la faza națională, clasele IX-X.

În urma celui mai mare punctaj obținut la faza națională, punctaj peste media punctajelor tuturor participanților la secțiunea la care a participat, tânărul cantemirist s-a calificat la etapa internațională, în lotul României, format din 6 elevi.

Ștefan se află, astăzi, printre cei mai buni liceeni în acest domeniu al informaticii aplicate.

S-a clasat pe locul al II-lea, fiind singurul român de pe podium, dar și singurul elev militar premiat în această etapă a competiției de anvergură, în acest an școlar.

A reprezentat cu onoare colegiul, județul Prahova, România și s-a întors câștigător de la întrecerea internațională.



În spatele acestui rezultat stau sute de ore de pregătire, la care se adaugă ambiția, seriozitatea, determinarea și dragostea pentru învățătură.


De la an la an, a progresat, s-a perfecționat, a explorat, având în tot acest parcurs un ghid de nădejde, care i-a deschis calea către succes. Este vorba despre pasiunea pentru această disciplină, pe care o studiază acum în perspectiva viitorului.
 

„Ștefan este genul de persoană care „tace și face”. Nu îi place să iasă prea mult în evidență, dar atunci când își dorește să facă ceva, se dedică și își canalizează toată energia și pasiunea către acel ceva. Îi place să participe la diverse concursuri, nu neapărat pentru succes și afirmare, ci mai degrabă pentru a-și testa cunoștințele acumulate, pentru a și le desăvârși.


Felicitări, Ștefan pentru ceea ce ești și pentru rezultatele deosebite obținute în această competiție!”, a transmis profesor Nicoleta Dichei, cea care i-a fost sprijin de nădejde ori de câte ori a avut nevoie.




„OLIMPIADA NAȚIONALĂ de INFORMATICĂ APLICATĂ - AcadNet este o competiție națională de informatică aplicată, care se desfășoară în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, aprobată cu O.M.E.C.T.S. nr. 3035/10.01.2012, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare, Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, și cu prevederile prezentului regulament.


Etapa internațională a Competiției AcadNet s-a desfășurat imediat după desfășurarea etapei naționale, în perioada 5-8 mai 2022, la Universitatea Politehnică București.”



Sursa Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza



PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii