Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franta interzice ftalatii si parabenii

ro

04 May, 2011 20:33 2663 Marime text
parabeni.jpgAdunarea Nationala din Franta a adoptat cu majoritate de voturi proiectul prin care se interzice "fabricarea, importarea, vanzarea sau oferirea de produse care contin ftalati, parabeni sau alchilfenoli." Intreg articolul in Le Figaro.
(Alchilfenolii se gasesc mai ales in detergenti si dezinfectanti, parabenii in cosmetice, ftalatii in mase plastice. Multe substante nocive exista in RO gratie importurilor din China, de ex pantofii sport si produsele de plastic, le recunoasteti usor dupa mirosul puternic.) Impactul asupra industriei cosmetice este enorm intrucat majoritatea produselor de ingrijire contin parabeni cu proprietati conservante. Asadar urmeaza reformulare, schimbare de ambalaje si implicit .... gestiunea stocurilor. Consecinta pentru tarile din Est e totusi una importanta pentru ca e posibil ca stocurile sa ajunga aici ca orice alte produse respinse in tarile occidentale. Traim doar intr-o societate care apreciaza "reciclarea". Asadar, atentie in urmatoarele luni la ce cumparati in materie de cosmetice, s-ar putea sa fie un val de .... oferte! Cum România are alta legislatie (adica cea veche), vanzarea lor aici nu e defel ilegala, doar de asta suntem in UE.
Daca nu ai pus pret prea mare pe parabeni si eticheta cosmetica, de acum inainte ai putea sa te gandesti la faptul ca aceeasi crema in Franta s-ar putea sa fie o formula noua, mai buna si mai eficienta decât ceea ce cumperi uzual in România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii